Известие

Collapse
No announcement yet.

Светеща дюза на таблото.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светеща дюза на таблото.

Здравейте колеги.
    Преди 2 дни когато те първа започна да се застудява сутринта към 7-8ч. пробвах да запаля колата, но не искаше да завърти. Мъчеше се да запали, но не можеше и забелязах, че стрелките на километража и обортомера се мърдаха тоест километражната отиваше до 220 (макс скоростта на таблото), както и тая обортомерната на макс обороти. Но там е чудното, че нито беше запалена колата нито нищо само въртях. Е на края с 300 зора запали ама пък почна да бучи - фучи и тем подобни звуци . После като загря се оправи утихна всичко.
    Ама пустия ми късмет... тая сутрин тръгнах за Пловдив. Запалих колата без проблем дори я оставих да поработи 3-4 мин., защото беше доста студено. След това тръгнах и точно до Поповица ми светна на тъблото (е незнам дали там е светнало ама тогава забелязах) с една дюза ли е незнам, и веднаха отбих там на един "паркинг" до полицията. После запалих пак и всичко беше наред.

Та от цялото ми писане въпроса ми е от какво може да е този проблем с дюзата и дали има връзка с по предния ден когато не искаше да пали?
    Alfa Romeo 146 1.6 T.Spark 16V 120hp 98г. R.I.P.
    Alfa Romeo 145 2.0 QV - New

Тия простотии с таблото ги прави при проблеми с генератора.Дръж го под око.А защо е светнала дюзата,трябва да покаже на диагностика.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И аз мисля, че ще трябва да мина през диагностика, но все пак реших да питам тук за информация ако някой се е сбълсквал с същия проблем.

Comment

Може и термостат да имаш за смяна-ако на диагностиката ти излезе като грешка температурен датчик е виновен термостата!

Comment

Ама странното е, че от както пуснах темата спря да свети хах ...

Comment

Първоначално публикувано от Kesh Покажи съобщение
            Ама странното е, че от както пуснах темата спря да свети хах ...
            И на мен ми се е случвало, главно като съм се връщал от Витоша, това става като я караш на ниски обороти с по-висока скорост и прекалено много се охлажда. На мен всички пъти в който ми е светвала съм падал на 40 градуса, че и дори под тях, но като върна контакта и дам пак на контак (рестарт) всичко се оправя. При мен специялно термостата ми е прецакан и седя само на голям цикъл и за това се стига до това, предполагам, че и при теб е същото, загледай другият път като ти светне, на колко ти е температурата
            Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Виж си термостата колега

Comment

Близо 5 години по-късно проблема е решен и разбран Първия беше акомулатор , след смяната се оправи. Втория проблем с светещата дюза като изгоря нацяло дебитомера разбрах къде е проблема хаха

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
                  Може и термостат да имаш за смяна-ако на диагностиката ти излезе като грешка температурен датчик е виновен термостата!
                  какво общо има това ,че не пали с термостата.като не разбирате по добре си мълчете и изглеждайте интелигентни.

Comment

Първоначално публикувано от cubalibre3 Покажи съобщение
                    какво общо има това ,че не пали с термостата.като не разбирате по добре си мълчете и изглеждайте интелигентни.
                    5 години по-късно му каза на човека колко е неинтелигентен...
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Сега го прочетох и се удивих как може да изръси такава глупост.

---------- Post added at 09:00 ---------- Previous post was at 08:58 ----------

Има ли значение след колко години, като е очевадно идиотско,че може и някой и сега да г прочете.

Comment

СПАМ!
                        Хихихи, това със стрелките на километража и аз го изпитах преди 4-ри години, но не на "Алфата" а на "Пежото".
                        Малко фън https://www.youtube.com/watch?v=-o22iJNNC3g
                        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от cubalibre3 Покажи съобщение
                          Сега го прочетох и се удивих как може да изръси такава глупост.

---------- Post added at 09:00 ---------- Previous post was at 08:58 ----------

Има ли значение след колко години, като е очевадно идиотско,че може и някой и сега да г прочете.
                          Ако го прочетеш още веднъж, като тоя път внимаваш, може да установиш че иде реч за светещата лампичка. Щото проблемите са били 2.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

При мен пък беше засмяна датчик колчно вал при същите симптоми

Comment

няма лампа която да ти показва ,че термостата е за смяна.

Comment

Working...
                              X